Descriere

BRAȘOVUL PREGĂTIT
Inițiativa vine ca răspuns la nevoile Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov care este deja implicat în procesul de identificare și vindecare a persoanelor îmbolnăvite cu noul virus. COVID-19 se răspândește rapid, este foarte contagios. Riscul de deces este în jur de 5%, dar tratarea persoanelor diagnosticate implică multe resurse din partea spitalelor, resurse limitate și înainte de declanșarea pandemiei.

La nici o săptămână de la declanșarea campaniei, am decis că este necesar ca această campanie să fie direcționată și către alte entități medicale din Brașov: Spitalul Clinic Județean - secția UPU, Spitalul de Pneumologie și Ambulanța Brașov. În acest moment, fiecare cetățean poate face diferența. Sisteme sanitare solide din Europa s-au zdruncinat fără precedent, reușind cu greu să gestioneze criza sanitară.

Este momentul să contribuim fiecare pentru binele tuturor, cât mai repede posibil până epidemia nu se răspândeste mai mult. Este timpul pentru a acționa cu RESPONSABILITATE, EMPATIE și SOLIDARITATE.
DE CE?
Responsabilitatea este una dintre valorile definitorii pentru Fundația Comunitară Brașov, transpuse în realitate de fiecare dată când acționăm pentru comunitatea brașoveană. Este o situație excepțională și total nouă la nivel mondial pentru care nu se cunosc încă toate cheile medicale de gestionare. Și care presupune un număr extrem de mare de pacienți de gestionat.

Prioritatea ”0” a Fundației Comunitare Brașov în acest moment este implicarea în comunitate prin generarea rapidă de soluții la nevoile reale din acest moment și anume dotarea în regim de urgență a spitalelor din Brașov.
PENTRU CINE?
BRAȘOVUL PREGĂTIT este pentru fiecare brașovean care poate ajunge în situația de a avea nevoie de sistemul sanitar, în următoarea perioadă, în contextul COVID-19. Alături de acesta, vin și celelalte unități medicale din linia 2 spre care direcționăm deja eforturile noastre.

Implicarea Spitalului de Boli Infecțioase este vitală în cazul acestei pandemii. Este spitalul cel mai important pentru a acționa în prima linie.
REALITATEA?
Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, o clădire veche de aproape 100 de ani, este în plin proces de reabilitare. Capacitatea de funcționare este redusă la jumătate, resursele limitate, situație în care spitalul nu va face față unui număr crescut de cazuri, așa cum este preconizat să se întâmple. Capacitatea spitalului, fără amenajări suplimentare de urgență, este doar 62 de paturi (adulți și copii) alocate pacienților COVID-19 în acest moment în spital.

Echipa medicală este extrem de implicată și dedicată, fiind condusă de către directorul medical Dr. Andreea Moldovan, medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească” dar există "amenințarea terminării resurselor și așa limitate și raționalizate".

Numărul de îmbolnăviri în continuă creștere obligă sistemul sanitar local la eforturi enorme și la optimizarea spațiilor medicale pentru persoanele infectate. Din acest motiv sunt implicate deja și celelalte spitale din județ, venind în prima linie Spitalul Clinic Județean – secția UPU, Spitalul de Pneumofitzilogie. În funcție de nevoi, vor fi implicate și celelalte unități medicale.

Resursele materiale sunt și ele limitate, personalul medical putând fi în imposibilitatea de a exercita actul medical și de a salva vieți. Fără materiale medicale, fără spațiu de primire a bolnavilor, fără șansă la viață.
CE FACEM?
Fundația Comunitară Brașov face apel la cetățenii Brașovului și companiile locale să doneze prin mijloacele puse la dispoziție în această platformă, astfel încât, cu ajutorul partenerilor noștri și al rețelei dezvoltate în timp, să putem aproviziona spitalele din Brașov cu: testere, echipamente de protecție pentru personalul medical, dezinfectanți, filtre antivirale, echipament specific de ventilare, măști oxigen pentru copii și adulți. Lista cu necesarul este pusă la dispoziție de către conducerea spitalelor implicate.

Lipsa de spațiu de containere tip cameră pentru primire urgențe, nevoie estimată inițial la 4 bucăți, a fost acoperită prin donații, de către partenerii nostri, Asociația Zi de Bine.

Fundația Comunitara Brasov

Locație
Urmăreste-ne
mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a review