Descriere

Acest grup este un răspuns umanitar la agresivitatea unui virus. Și un apel la responsabilitate civică. El va funcționa ca un grup de suport pentru cei pe care încercăm să îi protejăm de riscurile expunerii în contextul pandemiei de Coronavirus.
În primul rând, vă mulțumesc tuturor celor care vă aflați pe acest grup și doriți să vă oferiți sprijinul într-un moment de grea încercare ca acesta. E nevoie, mai mult decât oricând, să fim solidari dar mai ales, extrem de responsabili și precauți!

Și acum - să ne organizăm!

1. Am definit rolurile de voluntari de care avem nevoie. Unele roluri presupun deplasarea pe teren (voluntarii vor primi de la noi kituri de protecție - măști, manuși, dezinfectant, spirt), altele se pot gestiona de acasă. De asemenea, voluntarii care vor activa pe teren vor completa și o declarație pe proprie răspundere privind siguranța epidemiologică. Completați formularul cu toate datele, urmând ca în funcție de solicitări și disponibilitate să fiți solicitați pentru ajutor. https://forms.gle/LHEAPogMNAZ3YB4LA
2. Facem recensământul resurselor pe care le avem la dispoziție. Dacă nu doriți să vă înscrieți ca voluntari dar aveți resurse pe care vreți să le puneți la dispoziție, contactați-mă sau scrieți pe grup, ca să vă trec în tabel.
3. Dați de știre printre prieteni de existența grupului. Cu cât suntem mai mulți, cu atât avem la dispoziție mai multe resurse (de oameni, timp, energie, materiale, etc.) pentru a depăși cu bine situația.
4. Anunțați pe grup sau la dispecerat (0724/084.169) dacă aveți cunoștință de cazuri care au nevoie de ajutor. Dacă nu locuiți în Brașov și vreți să mergem la cineva dați-ne de știre.
5. Fiți extrem de precauți și responsabili! Dacă aveți cea mai mică suspiciune că ați fi putut contracta Coronavirus sau dacă aveți cunoștință că ați fi putut ajunge în contact cu cineva supus riscului, vă rog să ne anunțați DE URGENȚĂ, ca să vă marcăm în tabel ca atare. Tratăm cu maximă seriozitate chestiunea, nu ne asumăm nici cel mai mic risc de a-i îmbolnăvi pe alții!
Vom modera grupul astfel încât să limităm comunicarea la strictul necesar, nu vom distribui linkuri cu informații care nu au legătură cu obiectul acestuia sau care provin din surse neverificate sau îndoielnice.

În rest, gestionăm situația calm, metodic și cu foarte multă responsabilitate și vom trece cu bine peste asta!
Hai, #săfimbine!

https://www.facebook.com/groups/565680750710139/permalink/565884007356480/

Urmăreste-ne
mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a review